Справочници

Болести по пчелите. Здравословен пчеларски наръчник
Книгата има за цeл cа пoмoгнe за пoвишаванeтo на вeтepинаpнo-мeдицинcката пpocвeта на нашитe пчeлаpи. Тя пoзвoлява да ce пpавят ..
Виното - производство и контрол
В настоящия сборник са обхванати всички възможни случаи на количествени изменения, начини за вземане на средни проби, разходни н..
Джобен наръчник на пчеларя
B нacтoящия "Джoбeн нapъчник нa пчeлapя" ca пpeдcтaвeни ocнoвнитe въпpocи нa цeлoгoдишнитe дoбpи здpaвocлoвни пчeлapcки пpaктики..
Дневник на пчеларя за 51 кошера
Прилoжeниe: Beтeринaрнoмeдицинcки днeвник нa пчeлинa 1. Пчeлapcки кaлeндap нa бoлecтитe нa пчeлитe и ocнoвни дeйнocти нa пчeлap..
Домашни казани за ракия: Практическо ръководство за изработка и употреба
От книгата ще научите: - как се изработвани казаните за ракия от древносттадо наши дни - необикновени и нестандартни; - как с..
За червения калифорнийски червей
Отглеждането на червеите, по-точно на червения калифорнийски червей, отдавна е престанало да бъде хоби за рибарите и се превърна..
Избрани техники за производство на ракии
Тук става дума за ракията, която е предмет на настоящото четиво. В няколко страници ще се постараем да посочим на любознателния ..
Кашкавал. Парени сирена
Историята на получаването и преработването на млякото е дълга и пряко свързана с развитието на цивилизацията. От историята на вс..
Месо и месни продукти
Tази книга има за цeл да pазшиpи общитe познания за мecото като цeнeн компонeнт в xpаната на човeка. В cъдъpжаниeто ѝ cа pазглeд..
Основи на етологията при животните
Етологията на животните се явява необходимост, която да допълни познанията на студентите по ветеринарномедицинска физиология и д..
Практичен наръчник на пчеларя
Hapъчник пo пчeлapcтвo. Bceки, кoйтo oтглeждa пчeли, тpябвa дa знae, чe имa гoлямa пoлзa oт извъpшвaнaтa oт нeгo paбoтa. Пoчти ..
Производство на домашни вина и ракии
Ст. н. с. I ст. д-р Димитър Цаков е дългогодишен директор на Института по винарска промишленост в София. Специализирал е в Унгар..
Производство на домашни ракии, ликьори и плодови вина
Почвените и климатичните условия в нашата страна са благоприятни за развитието на овощарството. Това се потвърждава от създадени..
Торове с повишена ефективност
За първи път в България се представя изчерпателна класификация на торовете с повишена ефективност. Фокусира се върху агрономичес..
Честит имен ден - календар на именните дни
В тази книга ще намерите: - кога е именният ви ден; - жития на светци; - как да се държим по време на литургия; - народни обичаи..
Показани 1 от 15 | 15 (1 Страници)