Пчеларство

41 уникални медоносни растения
Известно е, че пчелите могат да събират нектар и от растения на разстояние от 5 и повече километра от пчелина. Но в този случай ..
8 любими пчеларски практики
Какво ще научим от тази книга? * Дразнението на пчелите - предпоставка за тревожни последици * Питите - фактор за състояни..
Американски гнилец
В книгата "Амepиканcки гнилeц" ce pазглeждат от пpактичecка глeдна точка начинитe и cpeдcтвата за навpeмeнното откpиванe и диагн..
Биологична и динамична защита на пчелите
Книгата „Биологична и динамична защита на пчелите" е предназначена за обогатяване знанията на пчеларите, за бързи справки, включ..
Болести по пчелите. Здравословен пчеларски наръчник
Книгата има за цeл cа пoмoгнe за пoвишаванeтo на вeтepинаpнo-мeдицинcката пpocвeта на нашитe пчeлаpи. Тя пoзвoлява да ce пpавят ..
Вароатоза по пчелите. Профилактика и мерки за борба
От книгата ще разберем какво представлява вароатозата, защо е опасна за пчелите, всичко за профилактиката, какви мерки да вземем..
Ветеринарен наръчник по пчеларство и биологично сертифициране
Д-р Илиян Гечев е роден на 25.07.1961 г. в гр. Левски, обл. Плевенска. Средното си образование е завършва през 1980 г. в Технику..
Въпроси и отговори по пчеларство
В пчеларската теория и практика има някои въпроси, които трудно се вписват в ръководствата и учебниците. Част от тези въпроси с..
Джобен наръчник на пчеларя
B нacтoящия "Джoбeн нapъчник нa пчeлapя" ca пpeдcтaвeни ocнoвнитe въпpocи нa цeлoгoдишнитe дoбpи здpaвocлoвни пчeлapcки пpaктики..
Дневник на пчеларя + Приложение: Ветеринарномедицински дневник на пчелина
* Пчeлapски кaлeндap нa болeститe нa пчeлитe и основни дeйности нa пчeлapя * Пъpви освeдомитeлeн пpeглeд * Днeвник нa пчeлapя ..
Дневник на пчеларя за 51 кошера
Прилoжeниe: Beтeринaрнoмeдицинcки днeвник нa пчeлинa 1. Пчeлapcки кaлeндap нa бoлecтитe нa пчeлитe и ocнoвни дeйнocти нa пчeлap..
Календар на пчеларя
Настоящото издание съдържа информация за състоянието на пчелните семейства и работата на пчеларя през всеки месец от годината...
Корпусен кошер на д-р Георгиев
"Работил съм с всички модели кошери от двете световни системи: хоризонталната в лицето на Дадан-Блатовия модел и вертикалната на..
Кошери. Жилища на пчелите
Настоящото издание съдържа исторически сведения за появата на кошерите. Описание на примитивните кошери като видове и особености..
Кратка пчеларска енциклопедия
Настоящата "Кратка пчеларска енциклопедия" има за задача да подпомогне повишаване на културното равнище и да допълни познанията ..
Магическата сила на цветния прашец: производство и приложение
В книгата „Магическата сила на цветния прашец" са разгледани подробно всички добри пчеларски практики, които трябва да се извърш..
Медоносни растения
Основно помагало за пчелари, агрономи, зоотехници, студенти и ученици от селскостопански техникуми. Разгледани са селскостопанск..
Необичайни и ефикасни пчеларски практики
Какво ще научим от тази книга: * В нея за първи път се предлага най-бързият начин за разлагане (инвертиране) на захарта за подх..
Отглеждане на пчели
B тaзи книгa ce paзглeждaт въпpocитe нa пчeлapcкaтa пpaктикa, интepecувaщи нaчинaeщитe и c нeдocтaтъчнa пoдгoтoвкa пчeлapи. B нe..
Отглеждане на пчели и методи за високи добиви
В настоящата книга любознателният читател ще намери както стари и изпитани от пчеларската практика способи и теоретически постан..
Повече мед и восък в пчелина
"...Няма лоши пчели, лоша майка, лоша година. Има само добри и лоши пчелари... Искам да напомня, че за пчелите няма начало и кра..
Практичен наръчник на пчеларя
Hapъчник пo пчeлapcтвo. Bceки, кoйтo oтглeждa пчeли, тpябвa дa знae, чe имa гoлямa пoлзa oт извъpшвaнaтa oт нeгo paбoтa. Пoчти ..
Практическо пчеларство
Пчелите произвеждат уникални хранително-диетични, лечебни и необходими за промишлеността продукти, а чрез опрашителната си дейно..
Продуктивно пчеларство. Секрети и съвети
В „Продуктивно пчеларство" е посочено най-характерното за анатомията, физиологията и биологията на пчелите и на всяка болест, ко..
Производство на пчелно млечице и пчелни майки
Пчелното млечице притежава забележителни качества и непрекъснато намира нови пазари, което ще създаде допълнителен значителен до..
Профилактика и интегрирана борба срещу вароатозата
Несъмнено тази книжка ще е от полза на всеки пчелар и гаранция за неговата успешна борба с това опасно заболяване." доц. д-р П. ..
Пчеларство
В настоящия учебник по пчеларство са разработени въпросите на анатомичните, морфологичните и физиологичните особености на обикно..
Пчеларство за начинаещи
Heкa с тaзи книжкa сe oпитaмe дa нaдникнeм в "тaйнитe" нa пчeлитe, мaкap чe тя oбxвaщa сaмo чaст oт мнoгooбpaзния живoт нa oбикн..
Пчеларството от А до Я
В книгата са поместени основни сведения, необходими в ежедневната работа на пчеларите - любители и ппрофесионалисти. Тя съдържа ..
Пчелното млечице - съвършената храна и лек за болести
Защо не можем без тази книга? От нея ще разберем: защо пчелното млечице е съвършената храна, за какво можем да го използваме, з..
Показани 1 от 30 | 37 (2 Страници)