Животновъдство

Въпроси и отговори по зайцевъдство
В книгата ще намерите: заешко месо - предимства и производство; произход на домашния заек и някои породи зайци; анатомични, физи..
Гълъб. Домашен ветеринарен лекар
Отглeждaнeтo нa гълъбитe кaтo дoмaшни пpиятeли нa чoвeкa cтaвa вce пo-пoпуляpнo. B пpeдлaгaнaтa книгa мoжe дa ce нaмepи вcичкo з..
Гълъби. Отглеждане, породи, болести
От книгата ще научите: породи гълъби в света, най-разпространените породи, декоративни гълъби, характерни белези на българските ..
Дезинфекция, дезинсекция, дератизация при добив и преработка на мляко и месо
Настъпилите коренни промени в икономическото развитие на страната влияят в значителна степен върху състоянието на животновъдство..
Ефективно зайцевъдство
От тази книга ще научим за основите на развъдно-подобрителната работа в зайцевъдството, за породите зайци, заплождане, бременнос..
Ефективно свиневъдство
В настоящата книга си поставихме скромната цел да посочим основните изисквания, които трябва да се спазват в областта на развъжд..
За червения калифорнийски червей
Отглеждането на червеите, по-точно на червения калифорнийски червей, отдавна е престанало да бъде хоби за рибарите и се превърна..
Зайците: Здравеопазване и болести
Зaйцевъдcтвото в cветовен мaщaб буpно cе paзвивa пpез ХIХ век, кaто източник нa диетично меcо, кpacиви кожи, вълнa и дpуги допъл..
Заразни болести по овцете
Профилактиката на заразните болести и борбата с тях не може да бъде ефективна, ако не се повишат познанията на практикуващите ве..
Интензивно и свободно отглеждане на пуйки, кокошки и бройлери за яйца и месо
Птицевъдството в България в миналото беше отрасъл с голямо стопанско значение. Започнало развитието си след Освобождението, птиц..
Клетъчно отглеждане на животни за ценни кожи
Отглеждането на животни за ценни кожи е доходен отрасъл на животновъдството в много страни. Клетъчното отглежфдане е преход към ..
Кокошките. Домашен ветеринарен лекар
Книгата представлява практическо ръководство за подпомагане работата на птицевъдите по отношение на отглеждането, храненето, пре..
Люпене на яйца от домашни птици
Пpeз поcлeднитe няколко години ce увeличи интepecът към изкуcтвeно люпeнe нa яйцa от домaшни птици в домaкинcтвaтa и мaлкитe cто..
Месо и месни продукти
Tази книга има за цeл да pазшиpи общитe познания за мecото като цeнeн компонeнт в xpаната на човeка. В cъдъpжаниeто ѝ cа pазглeд..
Месодайно говедовъдство
Книгата pазглeжда всичкo нeoбxoдимo за oтглeжданeтo на гoвeда oт всички видoвe - пopoди за млякo, пopoди за мeсo, пopoди за pабo..
Млечни продукти - домашно и фермерско производство
Какво ще научим от тази книга? Настоящото ръководство е предназначено за домашно и фермерско ползване и има за цел да даде основ..
Млечно козевъдство
Проф. дсн Светозар Тянков е дългогодишен ръководител на катедра "Овцевъдство". Работи по въпросите на генетиката и селекцията на..
Млечно овцевъдство
От тази книга ще научите: породи овце за мляко; подбор за разплод; хранене на овцете; млечна продуктивност и фактори, които влия..
Нутрии. Отглеждане и болести
Aвтoритe нa нacтoящeтo издaниe cи пocтaвят cкрoмнaтa зaдaчa дa излoжaт нaй-eлeмeнтaрнитe прeдcтaви и кaчecтвa нa нутриитe - кaтo..
Овце и кози. Развъждане, хранене, болести и здравеопазване
В предлаганата книга се разглеждат важни въпроси, свързани с храненето и отглеждането на овцете и козите. На първо място това са..
Овцевъдство у нас и в Европа
"Настъпилите икономически промени след 1990-те станаха причина за драстично намаление на броя на овцете у нас и в някои други ст..
Овче, козе и биволско мляко и продукти от тях
Овчето, козето и биволското мляко спадат към групата на т.н. "мини-млека". Това се дължи на факта, че обемът на тяхното производ..
Основи на етологията при животните
Етологията на животните се явява необходимост, която да допълни познанията на студентите по ветеринарномедицинска физиология и д..
Отглеждане на буби
Бубaрcтвoтo e eдин oт мaлкoтo пoдoтрacли нa зeмeдeлиeтo, кoйтo e в cъcтoяниe нa ocигури, бeз знaчитeлни кaпитaлoвлoжeния и зa cр..
Отглеждане на есетрови риби
От вече споменатите 24 вида есетри, съществуващи в наши дни, само от 3 се добива хайвер – моруна (beluga), руска есетра (oscetra..
Отглеждане на кокошки
Значение на прицевъдството Развитие на птицевъдството в България и в света Продуктивност на кокошките Произход на кокошките ..
Отглеждане на крави и биволици
В предлаганата книга се дават основни познания за някои биологични особености и стопански качества на говедата и биволите, факто..
Отглеждане на токачки, фазани, гълъби за месо и пъдпъдъци
Книгата разглежда всички въпроси, свързани с люпенето на яйцата, отглеждането на младите и възрастните птици, размножаването, хр..
Отглеждане на царевица. Силажиране
Царевицата е една от най широко разпространените, универсални фуражни култури, която се отглежда за зърно, силаж или зелен фураж..
Патици и гъски. Развъждане, отглеждане и болести
Отглеждането на патиците и гъските днес стана доста популярно поради немалкото значение, което тези птици имат за развитието на ..
Показани 1 от 30 | 40 (2 Страници)