Дом и градина

Анатомия на домашните птици. Учебник за студентите по ветеринарна медицина
Учебникът е предназначен за обучение на студентите по ветеринарна медицина и е съобразен с изискванията на Международната ветери..
Болести по лозата
Най-новите изследвания на гъбни, бактерийни и непаразитни болести по лозата Методи и средства за борба с тях Новите ефикасни пре..
Бял равнец. Безсмъртниче
• Произход и разпространение• Отглеждане и грижи• Добив и значение• Билкови рецепти..
Виното - уникално природно лекарство
Защо не можем без тази книга? От нея ще разберем всичко за виното и здравето, за виното и сърдечно-съдовите заболявания, за вино..
Виното. Традиция, култура, съвременност
В исторически аспект, виното се явява най-старата напитка. То се е появило в дълбока древност и неотклонно съпътства човечествот..
Вкусни и лесни туршии
В книгата ще научите всичко за: - Съхраняване на зеленчуци - Сушене - Замразяване - Консервиране - Нови и изпитани стари готварс..
Градина на балкона
Книгата поднася информация, която ще ни помогне да си направим "миниферма" на балкона. Разглеждат се актуални проблеми, обръща с..
Декоративни и пойни птици
Българските любители на декоративни и пойни домашни птици имат щастието да живеят сред голямо разнообразие от видове и породи от..
Джобен наръчник за производство на домашна ракия
Кaквo ще нaучим oт тaзи книгa: теxнoлoгия и прoизвoдствo; aлкoxoлнa ферментaция; oтлежaвaне и бутилирaне; дестилaция; бистрене н..
Джобен наръчник за производство на домашни вина
В книгата в сбита форма е разгледан въпросът за гроздето като суровина за производство за вина в домашни условия. Дадена е техно..
Доматите. Отглеждане, болести и неприятели съхранение
Доматите произхождат от тропическата зона на Америка. На територията на страните разположени на този континент, от Мексико до Пе..
Домашни казани за ракия: Практическо ръководство за изработка и употреба
От книгата ще научите: - как се изработвани казаните за ракия от древносттадо наши дни - необикновени и нестандартни; - как са ..
Домашното вино
В нacтоящaтa книгa нa популяpен език ca опиcaни вcички мaнипулaции пpи домaшното пpоизводcтво нa вино. Чpез нея читaтелят cе зaп..
Защита на лозата, овощните и зеленчуковите култури от болести, неприятели и плевели
Земеделските култури се нападат от редица болести, неприятели и плевели, които са основен ограничаващ фактор за получаване на но..
Здраве и ферментирали живи храни
• С какво ферментиралите храни са полезни за здравето ни• Как да направим ферментирали храни от качествени продукти в домашни ус..
Златен мед - сладост и лек: Лечебната сила на пчелните продукти
Mъдpоcттa нa пчeлapитe. Eдинcтвeното, коeто тpябвa дa нaпpaви днeшният човeк e дa нaучи повeчe зa кaчecтвaтa нa пчeлнитe пpодукт..
Избрани техники за производство на ракии
Тук става дума за ракията, която е предмет на настоящото четиво. В няколко страници ще се постараем да посочим на любознателния ..
Интензивно зеленчукопроизводство
B тъpсeнe нa xpaнa чoвeчeствoтo e изпpoбвaлo eдвa ли нe всички paстeния в свeтa. Дo нaчaлoтo нa зeмeдeлиeтo чoвeкът e упoтpeбяв..
Кайсията
В книгата са разгледани биологичните особености на кайсията, изискванията към екологичните фактори, както и подготовката за създ..
Как да си направим водка
В тази книга: * Феноменът водка * История на водката * Технология на производството * Оценка на водката * Борба за супер во..
Как да сме здрави чрез хранителни добавки, лечебни и здравословни храни
Гаранция за успешното преодоляване на болестния процес, е използването на лечебната сила на храните и подходяща добавъчна терапи..
Календарен справочник по лозарство
В книгата по месеци са отбелязани всички мероприятия, които трябва да се извършат в лозята, вкоренилищата и маточниците. В разли..
Картофите. Отглеждане, болести и неприятели
Н. с. I ст. ВИОЛЕТА БЛАГОЕВА е завършила Висшия селскостопански институт в Пловдив. Работи в Опитната станция по картофите в Сам..
Консервиране на месо и месни деликатеси в домашни условия
Задачата на настоящата книга е да опише начините за дълготрайно запазване на месото от домашните животни - както най-често употр..
Краставицата. Отглеждане, болести и неприятели
• Стопанско значение и произход • Ботаническа характеристика • Биологични изисквания • Особености в растежа и развитието • С..
Крушова градина
Книгaтa e чacт oт пopeдицaтa "Интeнзивнo oвoщapcтвo". "Кpушaтa ce oтнacя към poд "Pirus", ceмeйcтвo poзoцвeтни (Rosаcеа). Bидoви..
Крушови насаждения
ОТ КНИГАТА ЩЕ НАУЧИТЕ:• Как да създадете крушови насаждения• Сортове круши• Изисквания на крушите към екологичните фактори• Разм..
Лавандула
В книгата ще намерите практични съвети за отглеждане, сортове, болести и неприятели и как да се справим с тях, стопанско значени..
Лекуване с мед в домашни условия
Природата има мощни защитни и лечебни механизми. Ако ги познаваме и ги прилагаме, трябва и да не им пречим. Още от древността, о..
Лешник
6 лв.
От книгата ще научите:• как се създават лешникови насаждения;• сортове лешници;• изисквания на лешниците към екологичните фактор..
Показани 1 от 30 | 55 (2 Страници)