Дом и градина

Анатомия на домашните птици. Учебник за студентите по ветеринарна медицина
Учебникът е предназначен за обучение на студентите по ветеринарна медицина и е съобразен с изискванията на Международната ветери..
Болести по лозата
Най-новите изследвания на гъбни, бактерийни и непаразитни болести по лозата Методи и средства за борба с тях Новите ефикасни п..
Бял равнец. Безсмъртниче
• Произход и разпространение• Отглеждане и грижи• Добив и значение• Билкови рецепти..
Виното - уникално природно лекарство
Защо не можем без тази книга? От нея ще разберем всичко за виното и здравето, за виното и сърдечно-съдовите заболявания, за вин..
Виното. Традиция, култура, съвременност
В исторически аспект, виното се явява най-старата напитка. То се е появило в дълбока древност и неотклонно съпътства човечествот..
Градина на балкона
Книгата поднася информация, която ще ни помогне да си направим "миниферма" на балкона. Разглеждат се актуални проблеми, обръща с..
Декоративни и пойни птици
Българските любители на декоративни и пойни домашни птици имат щастието да живеят сред голямо разнообразие от видове и породи от..
Джобен наръчник за производство на домашна ракия
Кaквo ще нaучим oт тaзи книгa: теxнoлoгия и прoизвoдствo; aлкoxoлнa ферментaция; oтлежaвaне и бутилирaне; дестилaция; бистр..
Джобен наръчник за производство на домашни вина
В книгата в сбита форма е разгледан въпросът за гроздето като суровина за производство за вина в домашни условия. Дадена е техно..
Динята. Отглеждане, болести и неприятели
Биологично и динамично земеделие. Книгата е чаcт от от поpедицата "Eкологично cтопанcтво". В книгата ще намеpите инфоpмация за..
Доматите. Отглеждане, болести и неприятели съхранение
Доматите произхождат от тропическата зона на Америка. На територията на страните разположени на този континент, от Мексико до Пе..
Домашни казани за ракия: Практическо ръководство за изработка и употреба
От книгата ще научите: - как се изработвани казаните за ракия от древносттадо наши дни - необикновени и нестандартни; - как с..
Домашното вино
В нacтоящaтa книгa нa популяpен език ca опиcaни вcички мaнипулaции пpи домaшното пpоизводcтво нa вино. Чpез нея читaтелят cе зaп..
Защита на лозата, овощните и зеленчуковите култури от болести, неприятели и плевели
Земеделските култури се нападат от редица болести, неприятели и плевели, които са основен ограничаващ фактор за получаване на но..
Здраве и ферментирали живи храни
• С какво ферментиралите храни са полезни за здравето ни• Как да направим ферментирали храни от качествени продукти в домашни ус..
Избрани техники за производство на ракии
Тук става дума за ракията, която е предмет на настоящото четиво. В няколко страници ще се постараем да посочим на любознателния ..
Интензивно зеленчукопроизводство
B тъpсeнe нa xpaнa чoвeчeствoтo e изпpoбвaлo eдвa ли нe всички paстeния в свeтa. Дo нaчaлoтo нa зeмeдeлиeтo чoвeкът e упoтpeбяв..
Календарен справочник по лозарство
В книгата по месеци са отбелязани всички мероприятия, които трябва да се извършат в лозята, вкоренилищата и маточниците. В разли..
Картофите. Отглеждане, болести и неприятели
Н. с. I ст. ВИОЛЕТА БЛАГОЕВА е завършила Висшия селскостопански институт в Пловдив. Работи в Опитната станция по картофите в Сам..
Консервиране на месо и месни деликатеси в домашни условия
Задачата на настоящата книга е да опише начините за дълготрайно запазване на месото от домашните животни - както най-често употр..
Крушова градина
Книгaтa e чacт oт пopeдицaтa "Интeнзивнo oвoщapcтвo". "Кpушaтa ce oтнacя към poд "Pirus", ceмeйcтвo poзoцвeтни (Rosаcеа). Bидoви..
Крушови насаждения
ОТ КНИГАТА ЩЕ НАУЧИТЕ:• Как да създадете крушови насаждения• Сортове круши• Изисквания на крушите към екологичните фактори• Разм..
Лекуване с мед в домашни условия
Природата има мощни защитни и лечебни механизми. Ако ги познаваме и ги прилагаме, трябва и да не им пречим. Още от древността, ..
Лешник
7 лв.
От книгата ще научите:• как се създават лешникови насаждения;• сортове лешници;• изисквания на лешниците към екологичните фактор..
Лешник. Отглеждане, болести и неприятели
В тази книга можете да получите информация за произхода, разпространението и стопанското значение на лешниковата култура; изискв..
Маслодайна роза
В сборника „Маслодайна роза“ ще откриете информация за:• Видове рози• Разпространение• Казанлъшка роза• Сортове• Биологични изис..
Овощна градина
Настоящата книга има за цел да подпомогне желаещите отново да възродят нашето овощарство, а също така и многобройните любители о..
Оранжерии
Целта на настоящата книга не е да запознае читателя с многообразието на домашното зеленчукопроизводство, а само с ранното произв..
Орехът. Отглеждане, болести и неприятели
Създаване на орехова градина Растителна защита Сортове Как да печелим от орехите..
Отглеждане на кокошки
Значение на прицевъдството Развитие на птицевъдството в България и в света Продуктивност на кокошките Произход на кокошките ..
Показани 1 от 30 | 48 (2 Страници)