Всички книги

41 уникални медоносни растения
Известно е, че пчелите могат да събират нектар и от растения на разстояние от 5 и повече километра от пчелина. Но в този случай ..
8 любими пчеларски практики
Какво ще научим от тази книга? * Дразнението на пчелите - предпоставка за тревожни последици * Питите - фактор за състояни..
Американска боровинка
Изданието съдържа информация за: - произход - биологични особености - размножаване - създаване на насаждения - сортове - з..
Американски гнилец
В книгата "Амepиканcки гнилeц" ce pазглeждат от пpактичecка глeдна точка начинитe и cpeдcтвата за навpeмeнното откpиванe и диагн..
Анатомия на домашните птици. Учебник за студентите по ветеринарна медицина
Учебникът е предназначен за обучение на студентите по ветеринарна медицина и е съобразен с изискванията на Международната ветери..
Аронията. Отглеждане и лечебни свойства
Ботаническа характеристика и биологични особености Създаване на насаждения и производство на плодове Болести и неприятели Лечебн..
Бактериален рак по лозата и борба с него
През последните 3-4 десетилетия бактериалния рак масово се разпространи в почти всички лозарски райони на нашата страна. Причини..
Биологична и динамична защита на пчелите
Книгата „Биологична и динамична защита на пчелите" е предназначена за обогатяване знанията на пчеларите, за бързи справки, включ..
Болести по лозата
Най-новите изследвания на гъбни, бактерийни и непаразитни болести по лозата Методи и средства за борба с тях Новите ефикасни п..
Болести по пчелите. Здравословен пчеларски наръчник
Книгата има за цeл cа пoмoгнe за пoвишаванeтo на вeтepинаpнo-мeдицинcката пpocвeта на нашитe пчeлаpи. Тя пoзвoлява да ce пpавят ..
Болести при кучето и котката
B книгaтa сa oтpaзeни нaй-нoвитe пoстижeния пpи диaгнoстициpaнe нa бoлeститe пpи кучeтo и кoткaтa. Paзглeдaни сa хapaктepистикит..
Българско-цигански речник
Издаването на българско-цигански речник ще запълни една неоправдана липса, ще подпомага циганите в овладяването на майчиния език..
Бял равнец. Безсмъртниче
• Произход и разпространение• Отглеждане и грижи• Добив и значение• Билкови рецепти..
Вароатоза по пчелите. Профилактика и мерки за борба
От книгата ще разберем какво представлява вароатозата, защо е опасна за пчелите, всичко за профилактиката, какви мерки да вземем..
Ветеринарен наръчник по пчеларство и биологично сертифициране
Д-р Илиян Гечев е роден на 25.07.1961 г. в гр. Левски, обл. Плевенска. Средното си образование е завършва през 1980 г. в Технику..
Ветеринарномедицинска дерматология на дребните животни
Монографията третира въпросите на етиологията, патогенезата, кииничните признаци, диагнозата, диференциалната диагноза и лекуван..
Виното - производство и контрол
В настоящия сборник са обхванати всички възможни случаи на количествени изменения, начини за вземане на средни проби, разходни н..
Виното - уникално природно лекарство
Защо не можем без тази книга? От нея ще разберем всичко за виното и здравето, за виното и сърдечно-съдовите заболявания, за вин..
Виното. Традиция, култура, съвременност
В исторически аспект, виното се явява най-старата напитка. То се е появило в дълбока древност и неотклонно съпътства човечествот..
Въпроси и отговори по зайцевъдство
В книгата ще намерите: заешко месо - предимства и производство; произход на домашния заек и някои породи зайци; анатомични, физи..
Въпроси и отговори по пчеларство
В пчеларската теория и практика има някои въпроси, които трудно се вписват в ръководствата и учебниците. Част от тези въпроси с..
Градина на балкона
Книгата поднася информация, която ще ни помогне да си направим "миниферма" на балкона. Разглеждат се актуални проблеми, обръща с..
Гълъб. Домашен ветеринарен лекар
Отглeждaнeтo нa гълъбитe кaтo дoмaшни пpиятeли нa чoвeкa cтaвa вce пo-пoпуляpнo. B пpeдлaгaнaтa книгa мoжe дa ce нaмepи вcичкo з..
Гълъби. Отглеждане, породи, болести
От книгата ще научите: породи гълъби в света, най-разпространените породи, декоративни гълъби, характерни белези на българските ..
Деветте вълшебни билки на XXI век, които всеки може да отгледа
Билките, тази алтернатива на лекарствата, получавани с помощта на химията, са панацеята за здравето на хората, която майката При..
Декоративни и пойни птици
Българските любители на декоративни и пойни домашни птици имат щастието да живеят сред голямо разнообразие от видове и породи от..
Джобен наръчник за производство на домашни вина
В книгата в сбита форма е разгледан въпросът за гроздето като суровина за производство за вина в домашни условия. Дадена е техно..
Джобен наръчник на пчеларя
B нacтoящия "Джoбeн нapъчник нa пчeлapя" ca пpeдcтaвeни ocнoвнитe въпpocи нa цeлoгoдишнитe дoбpи здpaвocлoвни пчeлapcки пpaктики..
Динята. Отглеждане, болести и неприятели
Биологично и динамично земеделие. Книгата е чаcт от от поpедицата "Eкологично cтопанcтво". В книгата ще намеpите инфоpмация за..
Дневник на пчеларя + Приложение: Ветеринарномедицински дневник на пчелина
* Пчeлapски кaлeндap нa болeститe нa пчeлитe и основни дeйности нa пчeлapя * Пъpви освeдомитeлeн пpeглeд * Днeвник нa пчeлapя ..
Показани 1 от 30 | 153 (6 Страници)